Gulasz z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju, przełożyć do niewielkiego garnka. Dodać do tego pokrojoną na kawałki paprykę, cebulę i pieczarki. Wszystko zalać wodą, ale nie tak żeby aż wszystko pływało tylko z umiarem. Zagotować.
2.Gdy gulasz się zagotuje, doprawić go solą, pieprzem, majerankiem, papryką ostrą i cukrem do smaku.
3.Gdy wszystko zrobi się miękkie dodać koncentrat pomidorowy.
4.Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła i dwie czubate łyżki mąki, zrobić zasmażkę. Można dodać też niewielką ilość oleju.
5.Zasmażkę wlać do gulaszu cały czas mieszając aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze