1 kg karczku
2 cebule
ok 3 łyżeczki śmietany kwaśniej 18%
ok 3 łyżeczki mąki pszennej
sól, pieprz, wegeta, maggi, ostra papryka
3 ziela angielskie
1 listek laurowy
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Gulasz
1.
Mięso oczyścić, usmażyć z obu stron, od czasu do czasu podlewając wodą, posypać z wierzchu ostra papryką i solą, dodać ziela angielskie i listek laurowy.
2.
Cebulkę pokroić w kosteczkę, usmażyć na złoty kolor.
3.
Mięso pokroić w kostkę.
4.
Do mięsa dodać usmażoną cebulkę.
5.
W garnuszku rozmieszać mąkę z małą ilością wody, dodać śmietanę, szczypte soli, dokładnie wymieszać, zahartować sosem, wlać do gulaszu. Doprawić solą, vegetą, pieprzem, magą, ostrą papryką.
Porady
Można również dodać do gulaszu pokrojoną w kostkę i usmażoną na tłuszczu cukinię i paprykę.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze