Gulasz

  • wyświetlono: 411 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Ja podaję go wraz z ziemniakami na obiad. Moja rodzina uwielbia do niego ogórek kiszony.

anka1988

Składniki

1 kg karczku
2 cebule
ok 3 łyżeczki śmietany kwaśniej 18%
ok 3 łyżeczki mąki pszennej
sól, pieprz, wegeta, maggi, ostra papryka
3 ziela angielskie
1 listek laurowy
tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz

  • Mięso usmażyć1. Mięso oczyścić, usmażyć z obu stron, od czasu do czasu podlewając wodą, posypać z wierzchu ostra papryką i solą, dodać ziela angielskie i listek laurowy.
  • Cebulę usmażyć na złoty kolor2. Cebulkę pokroić w kosteczkę, usmażyć na złoty kolor.
  • Mięso pokrojone w kostkę3. Mięso pokroić w kostkę.
  • Do mięsa dodać usmażoną cebulę4. Do mięsa dodać usmażoną cebulkę.
  • Mąka ze śmietaną5. W garnuszku rozmieszać mąkę z małą ilością wody, dodać śmietanę, szczypte soli, dokładnie wymieszać, zahartować sosem, wlać do gulaszu. Doprawić solą, vegetą, pieprzem, magą, ostrą papryką.

Porady

Można również dodać do gulaszu pokrojoną w kostkę i usmażoną na tłuszczu cukinię i paprykę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mama_mnie_nauczylapaprykacebulaCukiniagulaszkarczekgulasz mięsny

Komentarze

Podobne przepisy

image-06rjonq

Dodane przez: monika016

Gulasz warzywny

Gulasz kojarzy się przede wszystkim...

gulasz drobiowy

Dodane przez: rena123

Najprostszy gulasz drobiowy

Łatwy i pyszny gulasz z filetów...

gulasz myśliwski

Dodane przez: rena123

Gulasz myśliwski

Gulasz wieprzowy z dodatkiem grzybków...

gulasz wieprzowy

Dodane przez: marta625

Gulasz wieprzowy

Gulasz z łopatki wieprzowej na...

Gulasz tajski

Dodane przez: Futka

Gulasz tajski

Propozycja na smakowity, wyrazisty...

Gulasz pasterski

Dodane przez: 2milutka

Gulasz pasterski

Gulasz pasterski –to przepis z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.