REKLAMA

Gulasz

wyświetlono: 441 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Soczyste mięsko w pikantnym sosie.

opublikowany: 18.01.2014
Udostępnij Pinterest
  • 60 min

Składniki:

  • ok. 0,7 kg łopatki wieprzowej
    1 czerwona papryka
    2 cebule
    kilka dużych pieczarek
    Przyprawy:
    sól
    pieprz
    koncentrat pomidorowy
    keczup
    przyprawa do mięsa np. Knorr
    ostra papryka w proszku
    Dodatkowo:
    olej
    0,5 łyżeczki mąki pszennej i kartoflanki
    woda
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • gulasz 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w średniej wielkości kostkę. Smażymy na oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki i paprykę.Wszystko zalewamy wodą z koncentratem, keczupem i przyprawami. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok 60 minut. Na końcu dodajemy niewielką ilość wody rozmieszanej z mąką ( żeby zagęścić sos).

Porady

Najlepiej smakuje podany z ziemniakami i koperkiem.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Gulasz wieprzowy po węgiersku

Gulasz wieprzowy - doskonały do chleba, kaszy, ziemniaków.

kategoria: Dania główne gulasz opublikowany: 18.01.2014 | wyświetlono: 304433 Książki kucharskie: 32 | Polecenia: 6
Dodane przez: rena123 portret

Najprostszy gulasz drobiowy

Łatwy i pyszny gulasz z filetów drobiowych

kategoria: Dania główne gulasz opublikowany: 02.09.2013 | wyświetlono: 84266 Książki kucharskie: 17 | Polecenia: 2
Dodane przez: bogusia82 bogusia82

Gulasz węgierski

Tak przyrządzony gulasz bardzo często podaję z różnymi plackami, najczęściej z ziemniaczanymi.

kategoria: Dania główne gulasz gulasz węgierski opublikowany: 02.12.2014 | wyświetlono: 10215 Książki kucharskie: 14 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE