Gulasz

  • wyświetlono: 364 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Soczyste mięsko w pikantnym sosie.

32
  • 60min

Składniki

ok. 0,7 kg łopatki wieprzowej
1 czerwona papryka
2 cebule
kilka dużych pieczarek
Przyprawy:
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy
keczup
przyprawa do mięsa np. Knorr
ostra papryka w proszku
Dodatkowo:
olej
0,5 łyżeczki mąki pszennej i kartoflanki
woda

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz

  • gulasz1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w średniej wielkości kostkę. Smażymy na oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki i paprykę.Wszystko zalewamy wodą z koncentratem, keczupem i przyprawami. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok 60 minut. Na końcu dodajemy niewielką ilość wody rozmieszanej z mąką ( żeby zagęścić sos).

Porady

Najlepiej smakuje podany z ziemniakami i koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadgulasz
 

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz z piersi kurczaka

Dodane przez: przytulanka

Gulasz z piersi kurczaka

Gulasz z piersi kurczaka to potrawa...

image-06rjonq

Dodane przez: monika016

Gulasz warzywny

Gulasz kojarzy się przede wszystkim...

gulasz drobiowy

Dodane przez: rena123

Najprostszy gulasz drobiowy

Łatwy i pyszny gulasz z filetów...

gulasz myśliwski

Dodane przez: rena123

Gulasz myśliwski

Gulasz wieprzowy z dodatkiem grzybków...

Gulasz tajski

Dodane przez: Futka

Gulasz tajski

Propozycja na smakowity, wyrazisty...

gulasz wieprzowy

Dodane przez: marta625

Gulasz wieprzowy

Gulasz z łopatki wieprzowej na...