REKLAMA
Gacamole - przepyszny sos (salsa) z avocado, limonki, soli, chilli, kolendry, cebuli i pomidorów.
(średnia 0 z 0 głosów)
Porady
Aby salsa nie ściemniała, oprócz dodatku soku z limonki, należy do miseczki z sosem włożyć pestkę z avocado i zakryć szczelnie folią spożywczą.
Istnieje niezliczona ilość odmian klasycznej meksykańskiej przekąski zwanej guacamole. W podstawowej wersji awokado rozciera się z dodatkiem limonki i soli. Często modyfikuje się przepis dodając pomidory, paprykę, kolendrę, chilli czy czosnek.
Guacamole to tradycyjna, meksykańska salsa przyrządzana na bazie awokado. Możemy przygotować ją w klasycznej wersji lub wzbogacić ulubionymi składnikami. Guacamole jest świetnym dodatkiem do tortilli, ryb, mięs, pieczonych warzyw, ale także świeżego pieczywa.
Ten słynny meksykański dip z awokado doskonale pasuje do wszelkiego rodzaju mięs. Warto podać go jako zastępnik ketchupu lub majonezu bo jest po prostu pyszny.
Komentarze