PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Grzyby z papryką w musztardzie po chorwackuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/67/grzyby-z-papryka-w-musztardzie-po-chorwacku.jpeg18162778http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/grzyby-z-papryka-w-musztardzie-po-chorwacku
4 czerwone papryki
1 papryka żółta
600 g grzybów leśnych
Zalewa:
150 ml octu 10%
200 ml wody
2 łyżki cukru
1 łyżka soli
10 ziaren czarnego pieprzu
6 liści laurowych
Omasta:
150 g musztardy stołowej
150 g musztardy dijon
150 ml oleju
Sposób przygotowania przepisu:
Grzyby z papryką w musztardzie po chorwacku
1.
Przygotowujemy marynatę.
Papryki kroimy w paski, grzyby-większe kroimy, mniejsze zostawiamy w całości.
Pokrojone papryki i grzyby wrzucamy do marynaty, zagotowujemy, trzymamy na gazie około 10 min. Odcedzamy, studzimy.
Musztardę i olej mieszamy, dodajemy ostudzone grzyby i paprykę.
Całość dokładnie łączymy i przekładamy do słoików.
Nie jest konieczna pasteryzacja. Tak przygotowane grzyby można przechowywać rok w ciemnym miejscu. My jednak dokonaliśmy pasteryzacji ;) gdyż obdarujemy słoiczkami naszych najbliższych ;)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze