Grzyby z jajkiem

4.5 (146 ocen)

  • 40 min

Pora na grzyby sprzyja jak najbardziej. W lasach jest ich naprawdę dużo. Prosta, szybka potrawa z zebranych przeze mnie grzybów. Z dania ucieszą się przede wszystkim miłośnicy borowików :-)

  • 40 min

Składniki:

  • - ok. 1kg grzybów (borowików)
    - 3 jajka
    - woda
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Grzyby z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby obrać, umyć i pokroić.
  • 2. Borowiki ugotować w słonej wodzie (ok.15-20min.)
  • 3. Odcedzić z wody.
  • 4. Grzybki obsmażyć na patelni dodając jajka.
  • 5. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować