GRZYBY W ZALEWIE OCTOWEJ

4.5 (187 ocen)

  • 40 min

Takie domowe grzyby w zalewie octowej są idealne na stół dla gości, ale także dobre na przegryzkę

  • 40 min

Składniki:

  • grzyby
    sól do smaku
    2 szklanki wody
    1 łyżka cukru
    pieprz do smaku
    ziele angielskie
    liść laurowy
    kwasek cytrynowy do smaku
    marchew
    cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzyby w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć grzyby i gotować do 20 minut w nasolonej wodzie - 1 łyżka soli. Później zagotować zalewę i gorącą zalać grzyby
  • 2. Marchewkę kroimy w talarki. tak samo cebulę. Mieszamy z pozostałymi składnikami i gotujemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować