Grzyby w zalewie

  • wyświetlono: 1168 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zamknięcie darów jesieni w słoiczku. Takie grzybki są świetną przekąską na imprezach.

1dd
  • 10 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

2 kg prawdziwków lub innych grzybów,
2 szklanki wody,
szklanka octu,
liście laurowe,
ziele angielskie,
łyżeczka soli,
łyżka cukru.

Sposób przygotowania przepisu:

Grzyby w zalewie

  • 1. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie około 10 minut , po czym odcedzić. Wodę zagotować z cukrem, solą i octem. Do każdego słoika włożyć po jednym listku laurowym, po 2 ziarna ziela angielskiego. Do słoików włożyć grzyby, zalać gorącą zalewą, zakręcić wieczka i odwrócić do góry dnem aby wieczka się zassały.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzybyPrzetworygrzyby w occiedary lasugrzyby w zalewieprawdziwki w occiesezon grzybowy

Komentarze

Podobne przepisy

Cukinia w zalewie curry

Dodane przez: Reniutka

Cukinia w zalewie curry

Cukinia w zalewie curry może być...

image-2ahccbk

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Grzyby marynowane - prawdziwki w miodzie

Trudno mi pisać o innych grzybiarzach,...

image-106jdef

Dodane przez: Kasia_S

Grzyby w occie

w moim domu właśnie w taki sposób...

Ogórki w zalewie musztardowej

Dodane przez: Gosia123

Ogórki w zalewie musztardowej

W przetworach na zimę nie może...

Grzyby w przecierze pomidorowym

Dodane przez: juchab

Grzyby w przecierze pomidorowym

Grzybowe szaleństwo!

Grzyby w soli

Dodane przez: ciastto80

Grzyby w soli

grzyby należy szybko przerobić,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE