Grzyby w sosie śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Grzyby z patelni w sosie śmietanowym i tak przyrządzone dodawaj je na przykład do tarty z grzybami czy placków ziemniaczanych.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • grzyby leśne (podgrzybki, kurki)
    2 łyżki oleju
    kostka grzybowa
    sól i pieprz
    1/2 szklanki śmietany 30%
    1 łyżka mąki

Grzyby w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby przebrać,umyć i osuszyć.Następnie drobno pokroić i dobrze odsączyć. Wlać na patelnie 2 łyżki oleju i smażyć grzyby dotąd aż woda całkowicie odparuje. Lekko podsmażyć i zaprawić mąką ze śmietaną. Jeżeli jest zbyt gęsty dolać wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy