Grzyby w pomidorach

4.51 (166 ocen)

  • 60 min

Idealne jako baza na pizze lub do zapiekanek.

  • 60 min

Składniki:

  • Durszlak grzybów
    pół kg cebuli
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    5łyzek octu
    4łyzki cukru
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzyby w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki czyścimy kroimy w kostkę, gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
    Cebule kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju, dodajemy koncentrat, ocet, cukier.
    Dodajemy do tego grzybki solimy i pieprzymy do smaku, chwile jeszcze smażymy, az składniki sie połączą.
    Grzybki wkładamy do słoików i pasteryzujemy 20minut
    Bardzo dobre na zimno a jeszcze smaczniejsze na ciepło. Można również używać ich jako baza na pizze lub do zapiekanek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować