Grzyby w pomidorach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sezon grzybowy w pełni, warto zachować jak najwięcej grzybków na zimowe dni :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg kapeluszy grzybów leśnych
    1 cebula
    1 mały koncentrat pomidorowy
    70 ml octu
    1 łyżka soli
    1/3 szklanki cukru
    1 łyżeczka sosu chili
    liść laurowy, ziele angielskie
    pieprz ziarnisty, gorczyca
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzyby w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby pokroić i wrzucić na osolony wrzątek gotować około 10 minut. Odcedzić. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać koncentrat, 1 szklankę wody, sól, cukier i sos chili i gotować około 10 minut. Dodać grzyby, gotować chwilę, wlać ocet i gotować całość 10 minut. Do każdego słoika wrzucić kawałek liścia laurowego, ziele angielskie, kilka ziarenek pieprzu i 1/2 łyżeczki gorczycy. Włożyć grzyby, zakręcić i pasteryzować 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Podgrzybki Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować