Grzyby w ketchupie do słoików

  • wyświetlono: 28680 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Można podawać jako dodatek do ziemniaków, lub makaronu.

  • 45min

Składniki

2 kg różnych grzybów
3 cebule
720 g ketchupu pikantnego
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz prawdziwy cały
sól
pieprz mielony
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Grzyby w ketchupie do słoików

  • 1. Grzyby oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie.
  • 2. Ugotowane smażymy z pokrojoną w piórka cebulą, liściem laurowym, kilkoma ziarnami pieprzu i ziela angielskiego.
  • 3. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy ketchup. Chwilę razem smażymy.
  • 4. Wkładamy do wyparzonych słoików i zamykamy. Pasteryzujemy ok. 10 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylagrzybygrzyby przepisy w słoikachgrzyby w ketchupie

Komentarze

Podobne przepisy

Cukinia w sosie musztardowo chrzanowym

Dodane przez: Beata12

cukinia w sosie musztardowo chrzanowym do...

pyszna cukinia w zmienionym nieco...

image-1i16uv8

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Fasolka szparagowa w pomidorach do słoika

A ja dalej w kuchni, już mi się...

Kurki w sosie do słoika

Dodane przez: sonieczka

Kurki w sosie do słoika

Potrawa powstała przy okazji robienia...

Ogórki w ketchupie

Dodane przez: mirelaj

Ogórki w ketchupie

Ogórki w ketchupie słodko kwaśne

tarte jabłka na zimę

Dodane przez: bpuzio

jabłka w słoiku na zimę do szarlotki

to łatwy sposób zimą na pyszną...

Buraki wiórki

Dodane przez: Ola1984

Buraki wiórki do słoików

Najpyszniejsze buraki jakie jadłam....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE