Grzyby w ketchupie do słoików

4.35 (178 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Można podawać jako dodatek do ziemniaków, lub makaronu.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 kg różnych grzybów
    3 cebule
    720 g ketchupu pikantnego
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz prawdziwy cały
    sól
    pieprz mielony
    olej
Wystaw ocenę:

4.35 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzyby w ketchupie do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie.
  • 2. Ugotowane smażymy z pokrojoną w piórka cebulą, liściem laurowym, kilkoma ziarnami pieprzu i ziela angielskiego.
  • 3. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy ketchup. Chwilę razem smażymy.
  • 4. Wkładamy do wyparzonych słoików i zamykamy. Pasteryzujemy ok. 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować