Grzyby po grecku na zimę

  • wyświetlono: 3444 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Grzyby po grecku królują w moim domu na każdej domówce. Moim zdaniem są idealną przekąską do alkoholi. Przepis w znaleziony w książce Grzyby Dania i Przetwory.

P1040742 (3)
  • 25 porcje
  • 90min

Składniki

borowiki szlachetne lub grzyby mieszane 3 kg,

cebula 1,5 kg,

marchew 75 dag,

ketchup 1 duży,

koncentrat pomidorowy 1 słoik,

sól i pieprz do smaku,

olej do smażenia,

Sposób przygotowania przepisu:

Grzyby po grecku na zimę

  • 1. Marchew pokroić w kostkę i poddusić na oleju z odrobiną wody. Gdy marchew będzie półtwarda, dodajemy cebulę pokrojoną w półplasterki. Osobno gotujemy pokrojone grzyby, następnie dodajemy je do warzyw i dusimy razem przez 1 min. Dodajemy ketchup, koncentrat i przyprawiamy wszystko do smaku solą i pieprzem. Gorące grzyby wkładamy do czystych słoiczków, a następnie pasteryzujemy przez 20 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulagrzybymarchewketchupPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

Kompot z wiśni na zimę

Dodane przez: bogusia82

Kompot z wiśni na zimę

Prosty i szybki kompot z wiśni...

Mizeria na zimę

Dodane przez: kuchnia ani

Mizeria na zimę

Warto robić domowe przetwory. Oto...

Leczo w słoiku

Dodane przez: rzelkazag

Leczo na zimę (w słoiku)

Dostałam od Mamy sporo cukinii,...

Pasta grzybowa na zimę

Dodane przez: igraszki losu

Pasta grzybowa na zimę

Nie wiem tylko jak to nazwać, bo...

Apetyczna ćwikła!

Dodane przez: annli18

Ćwikła na zimę

Szybka ćwikła na zimę.Bardzo smaczna

Koperkowa mizeria

Dodane przez: Klaudia0318

Koperkowa mizeria na zimę

Mizeria na zimę, idealna do obiadu.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE