Grzyby mrożone

4.5 (193 ocen)

  • 20 min

Grzyby mrożone można wykorzystać np. do zup, sosów, sałatek

  • 20 min

Składniki:

  • - dowolne grzyby
    - olej
    - sól
    - cukier
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzyby mrożone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dokładnie oczyścić, ale nie myć.
    Pokroić w cząstki, mniej więcej takiej samej wielkości.
    Udusić je w garnku z przyprawami (ilość przypraw nieduża) na niewielkiej ilości oleju, stale mieszając drewnianą łyżką.
    Kiedy grzyby zaczną się błyszczeć, a cukier się rozpuści, zakończyć duszenie.
    Po wystygnięciu grzyby przełożyć do plastikowych pudełek i zamrozić.
    Takie grzyby można przechowywać do 12 miesięcy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować