Grzyby mojej babci

4.5 (168 ocen)

Ten przepis otrzymałam od mojej babci, wszyscy się nimi zajadają.

Składniki:

  • ok. 2 kg grzybów leśnych
    1/2 kg cebuli
    1 mały słoik koncentratu pomidorowego
    5 łyżek octu
    4 łyżki cukru
    4 łyżki oliwy
    sól do smaku
    pieprz mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzyby mojej babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie.
    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie należy ją zeszklić na oliwie.
  • 2. Grzyby po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy do nich resztę składników, gotujemy 10 min. Następnie wkładamy do słoików i pasteryzujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować