Grzyby Marynowane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Grzyby w zalewie octowej.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -1kg grzybów (dowolne),
    -1/2 litra octu,
    -2,5dag cukru,
    -3 liście laurowe,
    -kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego,
    -1 szklanka wody,
    -1 duża cebula,
    -5dag soli

Grzyby marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone grzyby ugotować w wodzie z solą i pokrojoną cebulą, odcedzić, ostudzić. Osobno ugotować zalewę z octu wody, przypraw i cukru. Grzyby włożyć do słoików i zalać przestudzoną zalewą. Pasteryzować około dwudziestu minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy