Grzyby Marynowane

  • wyświetlono: 944 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Grzyby w zalewie octowej.

kamelajda
  • 90min

Składniki

-1kg grzybów (dowolne),
-1/2 litra octu,
-2,5dag cukru,
-3 liście laurowe,
-kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego,
-1 szklanka wody,
-1 duża cebula,
-5dag soli

Sposób przygotowania przepisu:

Grzyby Marynowane

  • 1. Oczyszczone grzyby ugotować w wodzie z solą i pokrojoną cebulą, odcedzić, ostudzić. Osobno ugotować zalewę z octu wody, przypraw i cukru. Grzyby włożyć do słoików i zalać przestudzoną zalewą. Pasteryzować około dwudziestu minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmakigrzybyPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

image-0wrfu2k

Dodane przez: paolineczka

Marynowane grzyby po węgiersku

Marynowane grzyby z dodatkiem ostrej...

Grzyby na ostro

Dodane przez: agazlotko

Marynowane grzyby na ostro

Sezon grzybobrania w pełni. Przepis...

Grzyby marynowane

Dodane przez: Gregorhspeed

Grzyby marynowane

Dopóki sezon grzybowy trwa ,warto...

Grzyby marynowane

Dodane przez: czarrna

Grzyby marynowane

Obowiązkowa pozycja w sezonie grzybowym...

.

Dodane przez: Anitka0804

Grzyby marynowane

Znalazłam cały koszyk grzybów w...

image-02mayqa

Dodane przez: paolineczka

Tradycyjne grzyby marynowane

Tradycja to podstawa. Tak przygotowała...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE