Grzybowy gulasz sercowy

0 (0 ocen)

uwielbiam różne gulasze

Składniki:


  • 3 serca wieprzowe
    1 szk suszonych grzybów ( różne )
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    2 ziarna ziela angielskiego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    600 ml bulionu lub wody
    2 łyżki mąki

Grzybowy gulasz sercowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca dokładnie umyć, zalać zimną wodą i gotować prawie do miękkości. Gdy się zagotują lekko posolić. Ugotowane wyjąć z wywaru i lekko przestudzić Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Przestudzone serca pokroić w kostkę.
  • 2. Na patelnie wlać kilka łyżek oleju i wrzucić pokrojone serca. Cebulę i czosnek obrać, umyć i cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do serc, po czym podsmażyć.
  • 3. Następnie dodać namoczone grzyby, zalać bulionem, dodać przyprawy i dusić 20 minut. Na koniec mąkę rozrobić z mąką i zagęścić nią sos. Zagotować i podawać z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy