Grzybowo-wieprzowe kotleciki

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Takie kotleciki najlepiej smakują mi z kaszą ,ale równie dobrze możemy podać do nich ziemniaki.

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • około 450 g wieprzowej łopatki

    2 garście suszonych grzybów

    1 duża cebula

    1 czerstwa bułka

    1 łyżka kaszy manny

    1 jajko

    sól,pieprz, Ziarenka smaku do smaku

    bułka tarta do panierki

    tłuszcz do smażenia

Grzybowo-wieprzowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć a następnie ugotować w wodzie w której się moczyły.Odcedzić,ostudzić.Przepuścić przez maszynkę razem z pokrojonym na mniejsze kawałki mięsem i odciśniętą bułką poprzednio namoczoną w ostudzonym wywarze z grzybów.Dodać,jako ,kaszę oraz drobno pokrojoną cebulę podsmażoną na oleju,Doprawić do smaku solą, ziarenkami i pieprzem.Staranie wyrobić masę.

    ...Formować małe kotleciki,obtaczać w tartej bułce.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu z obu stron na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy