Grzybowe rozmaitości na majówkę

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Pomysłowo i smacznie

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - grzyby leśne obgotowane: 1 kilogram
    - cebula: 2 sztuki
    - tluszcz do smażenia: 3 łyżki
    - czosnek ząbki: 4 sztuki
    - estragon: 1 szczypta
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - sos chiński chili: 2 łyżeczki
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - szczypiorek siekany: 2 łyżki
    - mąka: 900 gramów
    - cukier: 4 łyżki
    - drożdże: 10 dekagramów
    - jajka: 3 sztuki
    - śmietana18% kwaśna: 400 mililitrów
    - margaryna: 150 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Grzybowe rozmaitości na majówkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzybowe rozmaitości na majówkę 1. Grzyby rozmrozić, ugotować we wrzątku, jeśli były gotowane to nie trzeba już gotować.
    Cebulę pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przyrumienić i dodać grzyby i przyprawy a także posiekany czosnek.
    Dusić do odparowania. Wystudzić i dodać bułkę tartą, posiekany szczypiorek i jajko wymieszać .






  • Grzybowe rozmaitości na majówkę 2. Śmietanę rozrobić z drożdżami i cukrem. Wszystkie składniki zagnieść na luźne ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wałkować na ok 0,5 cm i robić różne kształty pasztecików nadziewanych grzybkami. Jeśli robimy babeczki to można na każdej położyć plasterek mozzarelli.
    Smarować rozmąconym jajkiem i piec w temp 180 st ok 20 min do ładnego zrumienienia.
  • Grzybowe rozmaitości na majówkę 3. Podawać z czerwonym barszczykiem ..

  • Grzybowe rozmaitości na majówkę 4. Można też ciasto nadziewać jabłkami i upiec słodkie sakieweczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować