Grzybowa tym razem z nie z makaronem, a z ziemniakami :)
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1/2 kg ziemniaków
25 dkg odgotowanych podgrzybków
3/4 szklanki mleka
2 marchewki
liście selera, pora i pietruszki
jarzynka, pieprz
porcja rosołowa lub kości schabowe (można pominąć)
Grzybowa z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kości zalać ok. 1,5 litra wody, zagotować i zebrać szumowiny. Dodać pokrojoną w krążki marchewkę i związane nitką liście. Zagotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do wywaru, gotować około 15-20 minut i dodać grzyby, wlać mleko, dodać 1/3 łyżeczki pieprzu i 2 łyżeczki jarzynki. Gotować jeszcze 10 minut. Smacznego :)
Komentarze