Grzybowa z ziemniakami

5 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Grzybowa tym razem z nie z makaronem, a z ziemniakami :)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg ziemniaków
    25 dkg odgotowanych podgrzybków
    3/4 szklanki mleka
    2 marchewki
    liście selera, pora i pietruszki
    jarzynka, pieprz
    porcja rosołowa lub kości schabowe (można pominąć)
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa

Grzybowa z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kości zalać ok. 1,5 litra wody, zagotować i zebrać szumowiny. Dodać pokrojoną w krążki marchewkę i związane nitką liście. Zagotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do wywaru, gotować około 15-20 minut i dodać grzyby, wlać mleko, dodać 1/3 łyżeczki pieprzu i 2 łyżeczki jarzynki. Gotować jeszcze 10 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Podgrzybki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować