Grzybowa à la flaczki

5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Tę zupę często gotuję w poście. Jest smaczna i bardzo pożywna.

  • 40 min

Składniki:

  • ● porcja włoszczyzny
    ● 50 dag boczniaków
    ● duża cebula
    ● łyżka margaryny
    ● 2 łyżki maggi
    ● łyżka mąki
    ● majeranek
    ● mielony imbir
    ● liść laurowy
    ● 3 ziarenka pieprzu
    ● 3 ziarenka ziela
    angielskiego
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Grzybowa à la flaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora myjemy. Cebulę obieramy
    i przekrawamy na pół. Marchewkę, pietruszkę i selera
    obieramy i myjemy. Kroimy
    w paski lub ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Warzywa
    zalewamy wodą, dodajemy
    margarynę i przyprawy. Doprowadzamy
    do wrzenia, a następnie
    gotujemy ok. 10 minut
    na małym ogniu.
  • Grzybowa à la flaczki 2. Boczniaki oczyszczamy
    i kroimy w paski. Dodajemy
    do wywaru i gotujemy ok. 20
    minut. Mąkę rozprowadzamy
    w kilku łyżkach wody i dodajemy
    do zupy. Ciągle mieszając,
    gotujemy tak długo, aż
    zgęstnieje. Zupę podajemy
    z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować