Grzybki Ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

efektowne

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Młode ziemniaczki ze skórką małe lub średnie
    urządzenie do wycinania
    sól
    masło
    woda

Grzybki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzybki ziemniaczane 1. Do połowy ziemniaka wbić urządzenie, obkroić dookoła ziemniak w połowie i odłożyć część odkrojoną. Teraz wyjąć urządzenie z ziemniaka.
    Zagotować wodę z solą i 1 łyżeczką masła.
    Do wrzątku włożyć grzybki i ugotować al ' dente.
    Osączyć, skropić olejem, oprószyć przyprawą do ziemniaków i dopiec w piekarniku.
    Ja natomiast ułożyłam je tym razem na sitku i ustwiłam na garnku z wrzącą wodą, aby ziemniaczki doszły.
  • Grzybki ziemniaczane z kotletem mielonym i marchewką 2. Grzybki ziemniaczane z kotletem mielonym i marchewką ze słoika pasteryzowaną.Przepis na tą marchewkę już podałam. Polecam pyszna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy