Grzybki w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Do lasu poszliśmy na spacer,powstało to danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag grzybów leśnych(najlepiej kurki),25 dag łopatki b/kości,cebula,bulion,śmietana mała 18%,koperek,sól i pieprz.

Grzybki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić,obgotować w osolonej wodzie.Odcedzić,wodę zachować.Mięso pokroić w paski,obsmażyć na rumiano,dodać grzyby.Smażyć razem przez chwilę,dodać posiekaną cebulę,dalej smażyć.Podlać wodą z grzybków doprawioną rosołkiem(1 szkl).Dołożyć śmietanę,wymieszać,doprawić solą i pieprzem.Posypać z koperkiem.

Porady

Podawać z ziemniakami i ogórkiem małosolnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy