grzybki marynowane z kolendrą

4.5 (187 ocen)

  • 45 min

Dobrze przyprawione marynowane grzybki są doskonałą zakąską i dodatkiem np. do domowego sosu tatarskiego lub sałatek.

  • 45 min

Składniki:

  • 400 g małych grzybków
    1/2 łyżeczki soli
    zalewa:
    1 szklanka wody
    1/4 szklanki octu
    1 łyżka cukru
    1/2 łyżeczki soli
    ziele angielskie
    liście laurowe
    kolendra
    gorczyca
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzybki marynowane z kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone grzybki wrzucić do posolonego wrzątku i gotować kilka minut a następnie odcedzić. Składniki zalewy zagotować. Grzybki przełożyć do 4 małych słoiczków i zalać gorącą zalewą. Pasteryzować kwadrans.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować