grzybki marynowane

0 (0 ocen)

przysmak z lasu .

Składniki:

  • ok kilogram grzybów wg uznania,
    cebula
    kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
    zalewa
    0,5 l wody
    3/4 szkl octu
    2 łyżki cukru
    łyżka soli
    2 słoiki półlitrowe

Grzybki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki dokładnie myjemy , oczyszczamy i w razie potrzeby tniemy na mniejsze kawałki i obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Z podanych składników przygotowujemy zalewę , grzybki rozkładamy do słoików , cebulę obieramy i tniemy w talarki układamy po łyżce do każdego słoika . Gorącym płynem zalewamy grzybki , zakręcamy i odstawiamy dnem do góry. Już po ostygnięciu grzybki nadają się do skosztowania. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy