Grzybianka z pniówek

0 (0 ocen)

  • 55 min

Szybka smaczna i prosta

  • 55 min

Składniki:

  • 2 kg pniówek (opionek)
    5 łyżek śmietany
    łyżka soli
    łyżka vegety
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Grzybianka z pniówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby (pniówki lub opienki różnie mówią) czyścimy. Kroimy w kawałki i myjemy. Do garnka wlewamy wodę wsypujemy grzyby, i zasypujemy solą i vegetą. Gotujemy do momentu aż grzyby będą miękkie. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Na koniec doprawiamy pieprzem. Podajemy z chlebem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować