Grzanki ze szpinakiem i jajkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne, sycące śniadanie - iście z bajki o Popeye'u :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kromki dowolnego chleba
    5 jajek
    2 łyżki mleka
    100 g świeżego szpinaku
    4 łyżki pokruszonego twarogu
    oliwa
    pomidorki koktajlowe
    sól
    pieprz

Grzanki ze szpinakiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grilujemy chleb w nagrzanym piekarniku, aby był chrupiący.
  • 2. Do blendera przekładamy umyty szpinak, dodajemy 1 jajko, 2 łyżki mleka, sól i pieprz. Miksujemy na gładką papkę. Rozkładamy na pieczywie, posypujemy pokruszonym twarogiem. Zapiekamy do zrumienienia.
  • 3. Jajka smażymy na niewielkiej ilosci oliwy. Przekłądamy na grzanki szpinakowe. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 4. Podajemy z grillowanymi pomidorkami koktajlowymi.
    *Daniem zainspirowałam się od Jamie Oliver'a "Gotuj zdrowo dla całej rodziny".

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy