GRZANKI Z PIECZONYM BURAKIEM, GRUSZKĄ i rozmarynem

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Pieczone buraki towarzystwie gruszki, na chrupiących grzankach, skropionych octem balsamicznym, doprawionych solą gruboziarnistą i rozmarynem. Poezja smaku!

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 3 kromki chleba orkiszowego
    1 (średni) burak
    1 gruszka
    rozmaryn
    sól gruboziarnista
    2 łyżki octu balsamicznego

Grzanki z pieczonym burakiem, gruszką i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawić na 200 stopni (opcja: góra i dół). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Buraka oraz gruszkę umyć, obrać, pokroić w grubsze plastry, skropić octem balsamicznym, posypać rozmarynem i solą gruboziarnistą. Wstawić do piekarnika i piec przez około 20 minut. W tym czasie należy opiec kromki chleba w tosterze. Gdy gruszka i burak będą gotowe wyjąć z piekarnika, ułożyć na grzankach. Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy