Grzanki z pastą rybną

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Coś na ząb, dla wszystkich miłośników ryb

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 400g wędzonej makreli
    dymka
    pęczek pietruszki
    1/2 cytryny
    2 łyżki chrzanu
    sól morska i świeżo mielony pieprz
    majonez
    jabłuszka kaparowe
    4 kromki chleba
    oliwa

Grzanki z pastą rybną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kromki chleba skarapiamy oliwą i na patelni zrumieniamy
  • 2. cytrynę dokładnie myjemy, ocieramy z 1/2 skórkę i wyciskamy sok z połówki,
    siekamy natkę pietruszki, dymkę i mieszamy razem z chrzanem
  • 3. makrelę obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy; nastepnie łączymy z masą i doprawiamy - gotową masę nakładamy na ciepłe kromki chleba, dajemy kleksa majonezu i jabłuszko kaparowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy