Grzanki z masłem orzechowym, chilli i kolendrą

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Masło orzechowe "Peanut Butter" inaczej. Idealne na śniadanie. Sok z limonki uzupełnia smak, a dla podniebienia to sama rozkosz.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bagietka (z pieczywa ciemnego)
    2 łyżki oliwy z oliwek
    4 papryczki ostre chilli
    kilka listków świeżej kolendry
    masło orzechowe z orzechów ziemnych (masło może być drobno mielone lub z kawałkami orzechów)
    pół limonki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Grzanki Śniadanie

Grzanki z masłem orzechowym, chilli i kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzanki z masłem orzechowym, chilli i kolendrą 1. Bagietkę pokroić i zrumienić na rozgrzanym oleju z obu stron aż będzie chrupiąca.
  • Grzanki z masłem orzechowym, chilli i kolendrą 2. Papryczki chilli i listki kolendry drobno pokroić.
  • Grzanki z masłem orzechowym, chilli i kolendrą 3. Zrumienione grzanki posmarować masłem orzechowym, posypać chilli i listkami kolendry. Na koniec skropić kilkoma kroplami soku z limonki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Chili Kolendra Masło orzechowe Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować