Grzanki z masłem jarmużowo-czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Ich sposób przygotowania jest banalnie prosty, a smakują wyśmienicie.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 duże bagietki
    Kilka liści jarmużu
    2 ząbki czosnku
    5 łyżek masła klarowanego
    Sól, pieprz

Grzanki z masłem jarmużowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki potnij w poprzek na małe kromeczki o grubości około 1,5 cm. Masło roztop. Czosnek obierz. Jarmuż opłucz, osusz i zmiksuj dokładnie z czosnkiem i roztopionym masłem. Przypraw solą i pieprzem do smaku i wymieszaj ponownie. Mieszanką posmaruj kromeczki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni przez około 5-7 minut (aż będą lekko rumiane).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy