Grzanki z grzybami i serem

4.5 (173 ocen)

  • 10 min

Grzanki z grzybami i serem polecam, sama będę powtarzać, bo akurat jutro planuję wyjście w teren po dary lasu :).

  • 10 min

Składniki:

  • kilka grzybów leśnych (prawdziwki, podgrzybki, maślaki)
    2-3 kromki chleba
    cebula
    olej i oliwa
    sól, pieprz, tymianek
    świeże oregano
    natka pietruszki
    starty żółty ser
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Bruschetta Grzanki

Grzanki z grzybami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone grzyby pędzelkiem i krótko obmyte wodą pokroić na mniejsze kawałki.
    Cebulę drobno pokroić.
    Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i grzyby i smażyć razem około 5-8 minut.
    Pod koniec doprawić solą, pieprzem naturalnym i tymiankiem oraz dodać posiekaną natkę pietruszki.
    Kromki chleba skropić oliwą i podpiec kilka minut w piekarniku ( 180 st.C - termoobieg lub grill) aż staną się złociste.
    Na grzanki nałożyć grzyby z cebulą, a wierzch posypać startym serem.
    Ozdobić świeżym oregano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować