Grzanki z figami, camembertem i szynką szwarcwaldzką

3.67 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Słodko-słona eksplozja smaków. Idealne na kolację, śniadanie czy jako przekąska w ciągu dnia

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kromki wiejskiego chleba
    3 łyżki oliwy z oliwek
    100 g sera camembert
    4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
    2 figi
    1 łyżka orzechów włoskich
    2 łyżeczki miodu
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Tosty Przekąski

Grzanki z figami, camembertem i szynką szwarcwaldzką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki posmarować oliwą i podsmażyć z obu stron na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Na grzanki ułożyć szynkę, pokrojony camembert i figi pokrojone na plasterki. Chwilę podpiec w piekarniku w temp. 180 stopni (górna grzałka), aż ser lekko się rozpuści. Posypać orzechami i polać miodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Figi Camembert Szynka szwarcwaldzka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować