Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam! Przyjemnie chrupiące ciepłe grzanki z pszennej bagietki z masłem czosnkowym, cieniutkimi plasterkami cukinii, serem camembert i odrobiną konfitury z żurawiny. Szybkie to przygotowania na jeden kęs, z lampką półwytrawnego wina-poezja!

  • 20 min

Składniki:

  • 1 długa bagietka pszenna lub 2 mniejsze
    1 mała cukinia
    1 krążek sera camembert
    15 dag szynki prosciutto
    ½ kostki masła
    2-3 ząbki czosnku
    Zioła do sałatek lub włoskie do posypania
    Mały słoiczek konfitury z żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki Tosty Grzanki Szynki

Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Masło ogrzać do temperatury pokojowej- ma być miękkie, utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bagietkę pokroić na cienkie kromki, z jednej strony smarować cienko masełkiem ułożyć pokrojoną na cieniutkie plasterki cukinię oraz pokrojoną szynkę prosciutto, na wierzchu ułożyć pokrojony na kawałki ser camembert, posypać ziołami.
    Włożyć na 5-6 minut do nagrzanego do 180*c piekarnika, przed podaniem polać odrobiną konfitury żurawinowej.
    Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować