Grzanki serowe - dodatek do zupy

4.5 (200 ocen)

Chrupiące, serowo-czosnkowe grzanki. Pyszny dodatek do warzywnych kremów.

Składniki:

  • 1 bułka z ziarnami
    1 łyżka masła
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki startego ostrego sera (np. Grana Padano)
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Dodatki Grzanki

Grzanki serowe - dodatek do zupy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać ząbek czosnku (w łupince, lekko rozgnieciony dłonią lub szerokim nożem), przesmażyć ok. minuty, wyjąć czosnek.
  • 2. Bułkę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię, smażyć aż będzie rumiana i chrupiąca. Posypać drobno startym serem, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować