Torrijas - to hiszpańskie grzanki na słodko. Do ich przygotowania używa się najczęściej czerstwej bułki (wrocławska). Bułkę kroi się w grube kromki (grube na ok. 3 cm). Następnie każdą moczy w aromatyzowanym, słodkim mleku oraz roztrzepanym jajku. Tak przygotowaną bułę smaży się na oleju.
0 (0 ocen)
Porady
Torrijas - to hiszpańskie grzanki na słodko. Można je kupić w cukierniach przez cały rok, ale w czasie Wielkanocnym, robi się je niemal w każdym hiszpańskim domu. Do ich przygotowania używa się najczęściej czerstwej bułki (wrocławska). Bułkę kroi się w grube kromki (grube na ok. 3 cm). Następnie każdą moczy w aromatyzowanym, słodkim mleku oraz roztrzepanym jajku. Tak przygotowaną bułę smaży się na oleju. Usmażone grzanki polewa się najczęściej słodkim syropem lub miodem. Jeszcze troszkę mielonego cynamonu i tradycyjny deser z Hiszpanii gotowy.
Komentarze