Grzanki z gorgonzolą i gruszką w miodzie z dodatkiem tymianku

5 (150 ocen)

Przepis zainspirowany niedawno jedzoną przekąską :)

Składniki:

  • 200 g sera gorgonzola
    3-4 gruszki
    1płaska łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka masła klarowanego
    3-4 łyżki miodu
    1-2 bagietki
    tymianek
    pistacje

Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki Grzanki

Grzanki z gorgonzolą i gruszką w miodzie z dodatkiem tymianku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę/bagietki pokroić w kromki.
    Gruszkę umyć, obrać i pokroić w długie kawałki, usuwając gniazda nasienne.
    Ser pokroić w plasterki.
    Pistacje obrać i pokruszyć w drobne kawałeczki.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło klarowane i dodać pokrojoną gruszkę.
    Poddusić ją chwilę samą, a następnie dodać miód z tymiankiem i wszystko podsmażyć.
    Następnie na bagietkę położyć ser gorgonzola, a na to gruszki w miodzie i tymianku (lekko przestudzone).
    Wszystko posypać pistacjami.
  • 3. Grzanki piec w rozgrzanym piekarniku w temp. około 180 stopni przez 10-15 min (aż stopi się ser).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Pistacje Gruszki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na ciepło Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować