Gryczany budyń z bananami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny, zdrowy deserek z kaszy gryczanej. Bardzo polecam ;).

Składniki:

  • 6 łyżek nieugotowanej kaszy gryczanej
    400 ml mleka
    2 łyżeczki naturalnego kakao+ odrobina do oprószenia
    1/2 tabliczki gorzkiej lub mlecznej czekolady
    1-2 łyżki cukru z wanilią
    1 banan

Gryczany budyń z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną zmielić na mączkę (np. w młynku do kawy). Zalać ją mlekiem dodając drobno posiekaną czekoladę, kakao oraz cukier z wanilią. Całość zagotować, często mieszając, aż budyń zgęstnieje (ok. 15 minut). Po tym czasie całość zmiksować blenderem do gładkości.



    Jeszcze ciepły budyń przelać do dwóch pucharków. Podawać na ciepło z pokrojonym w plasterki bananem. Oprószyć gorzkim kakao. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy