Kasza gryczana na słodko

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i syta wariacja na temat zupy mlecznej. Zostało mi z obiadu trochę kaszy gryczanej, postanowiłam poeksperymentować i powstał ten przepis. Można podać zarówno na śniadanie jak i deser czy podwieczorek.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ugotowana kasza gryczana- ok 1,5 szklanki
    duży banan
    śmietana 30% -100 ml
    orzechy włoskie-4 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Śniadanie

Kasza gryczana na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przesypać do rondelka, wlać śmietanę i podgrzać chwilę.
    2.Dodać pokrojonego w plasterki banana i podgrzewać jeszcze przez chwilę.
    3.Zestawić z ognia, przelać do miseczek lub pucharków. Posypać orzechami. Podawać od razu.
    Smacznego.

Porady

Ja użyłam kaszy gryczanej prażonej. Jak najbardziej można do tego dania wykorzystać kaszę gryczaną niepaloną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kasza gryczana Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować