GRYCZANE PIEROGI Z FARSZEM ZIEMNIACZANO-SEROWYM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowe, pełnowartościowe pierogi

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - 125 g mąki gryczanej
    - 75 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    - ok. 250 ml wrzątku
    - szczypta soli morskiej
    FARSZ:
    - 1 ziemniak ugotowany w łupince
    - 1/2 sera Feta
    - 1/2 szalotki podsmażonej na masełku klarowanym
    - pieprz czarny świeżo mielony
    - szczypta cząbru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Gryczane pierogi z farszem ziemniaczano-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. FARSZ: Ziemniaka gdy przestygnie obierz. Ugnieć razem z serem feta. Dodaj podsmażoną szalotkę, pieprz czarny świeżo mielony oraz cząber. Wymieszaj razem. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pierogi.
    CIASTO: Obydwie mąki zalej wrzącą wodą ze szczyptą soli i starannie wyrób drewnianą łyżką. Rozwałkuj na grubość 1/2 cm i wykrawaj duże kółka. Nakładaj na środek farsz i zlepiaj. Gotuj w osolonej, wrzącej wodzie około 5 minut od wypłynięcia. Podawaj okraszone cebulką podsmażoną na maśle. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka gryczana Mąka pełnoziarnista Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować