GRYCZANE PIEROGI Z FARSZEM ZIEMNIACZANO-SEROWYM

  • wyświetlono: 98 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zdrowe, pełnowartościowe pierogi

  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

CIASTO:
- 125 g mąki gryczanej
- 75 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- ok. 250 ml wrzątku
- szczypta soli morskiej
FARSZ:
- 1 ziemniak ugotowany w łupince
- 1/2 sera Feta
- 1/2 szalotki podsmażonej na masełku klarowanym
- pieprz czarny świeżo mielony
- szczypta cząbru

Sposób przygotowania przepisu:

GRYCZANE PIEROGI Z FARSZEM ZIEMNIACZANO-SEROWYM

  • 1. FARSZ: Ziemniaka gdy przestygnie obierz. Ugnieć razem z serem feta. Dodaj podsmażoną szalotkę, pieprz czarny świeżo mielony oraz cząber. Wymieszaj razem. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pierogi.
    CIASTO: Obydwie mąki zalej wrzącą wodą ze szczyptą soli i starannie wyrób drewnianą łyżką. Rozwałkuj na grubość 1/2 cm i wykrawaj duże kółka. Nakładaj na środek farsz i zlepiaj. Gotuj w osolonej, wrzącej wodzie około 5 minut od wypłynięcia. Podawaj okraszone cebulką podsmażoną na maśle. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mąka pełnoziarnistaser fetamąka gryczana

Komentarze

Podobne przepisy

pierożki w przekroju

Dodane przez: rene70

Pierogi drożdżowe z czterema farszami

Przejrzałam dzisiaj lodówkę i nazbierałam...

Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną

Dodane przez: rena123

Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną

Farsz do tych pierogów przygotowałam...

Pierogi z farszem jajecznym

Dodane przez: PolskaGotuje

Pierogi z farszem jajecznym

Pierogi z farszem jajecznym, DR07

Pierogi z PIECZARKOWYM farszem

Dodane przez: kiciax1

Pierogi z PIECZARKOWYM farszem

u mnie w domu pierogi to numer...

Pierogi z kaszą gryczaną

Dodane przez: peggi

Pierogi z kaszą gryczaną

Pyszne, sycące danie - kolejny...

image-29jkiej

Dodane przez: KuchniaPoli

PIEROGI MIĘSNE Z KASZĄ GRYCZANĄ

Pierogi mięsne z kaszą gryczaną

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE