Gryczane babeczki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor.Dodać do niej kaszę i doprawić solą i pieprzem.Karkówkę oczyścić,pokroić na małe kawałki.Wrzucić na gorący olej,oprószyć mąką i smażyć.Gdy zmięknie dodać rozmaryn i doprawić solą i pieprzem.Na koniec dodać śmietany,dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
2.Formę do muffinek wysmarować olejem( nie dawać papilotek-ja dałam).W każdy otwór nakładać sporą łyżkę kaszy gryczanej,na to plaster pomidora,kawałek sera feta i łyżkę mięsa.Na wierzchu ułożyć dla dekoracji podgotowany makaron kokardkę.I tak kolejno.Wstawić do piekarnika na 15 min w temp 200 stopni
Komentarze