Gryczane babeczki z mięsem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Inny sposób podania kaszy bo nie każdy jest do niej przekonany.Ja uwielbiam jej walory smakowe i chcę was do nich przekonać

  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza gryczana (woreczek): 1 sztuka
    - cebula średnia: 1 sztuka
    - karkówka wieprzowa bez kości: 250 gramów
    - feta kawałek: 100 gramów
    - pomidor dojrzały duży: 1 sztuka
    - masło, miękkie: 2 łyżki
    - śmietana 18%: 2 łyżki
    - mąka zwykła: 1 łyżka
    - olej rzapakowy: 3 łyżki
    PRZYPRAWY:
    - sól,świeżo zmielony pieprz,rozmaryn: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Gryczane babeczki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gryczane babeczki z mięsem 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor.Dodać do niej kaszę i doprawić solą i pieprzem.Karkówkę oczyścić,pokroić na małe kawałki.Wrzucić na gorący olej,oprószyć mąką i smażyć.Gdy zmięknie dodać rozmaryn i doprawić solą i pieprzem.Na koniec dodać śmietany,dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
  • Gryczane babeczki z mięsem 2. Formę do muffinek wysmarować olejem( nie dawać papilotek-ja dałam).W każdy otwór nakładać sporą łyżkę kaszy gryczanej,na to plaster pomidora,kawałek sera feta i łyżkę mięsa.Na wierzchu ułożyć dla dekoracji podgotowany makaron kokardkę.I tak kolejno.Wstawić do piekarnika na 15 min w temp 200 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Karkówka Karkówka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować