Lekka,zdrowa i szybka sałatka z warzywami na obiad z kasza gryczana w roli głównej. Polecam takie sałatki bo są bardzo zdrowe, i mają dużo błonnika. Warzywa pieczone są o wiele lepsze niż gotowane.
Gryczana sałatka z pieczonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kasze gryczaną gotuje w osolonej wodzie. Marchewkę, seler obieram i kroję w kostkę. Paprykę także kroję w kostkę. Brukselkę nacinam na krzyż. Warzywa przekładam do miski, dodaje oliwę, sól, pieprz, przyprawę do pizzy, przyprawę ognista.
2.Mieszam całość dokładnie i układam na papierze do pieczenia na blaszce. Piekę w nagrzanym piekarniku 15 minut temp 200 stopni. Kasze mieszam z warzywami, dodaję natkę pietruszki pokrojoną.
Komentarze