Gruzińskie ziemniaki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Są bardzo prostym daniem, a z kwaśnym mlekiem smakują wybornie.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ziemniaki ½ kg
    Orzechy włoskie posiekane 5 łyżek
    Cebula biała 1 szt.
    Czosnek 5 ząbków
    Koper 1 pęczek
    Sól i pieprz do smaku
    Papryka słodka mielona do smaku
    Olej 5 łyżek
    sok z cytryny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Gruzińskie ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, następnie odcedzić, obrać, ostudzić i pokroić w kostkę. Ułożyć w salaterce, polać olejem wymieszanym z zmiażdżonym czosnkiem, papryką i solą do smaku. Odłożyć w chłodne miejsce, po czym połączyć drobno posiekaną cebulą, koperkiem i orzechami, skropić sokiem z cytryny i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, wypróbujcie też inne dania kuchni gruzińskiej. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować