Są bardzo prostym daniem, a z kwaśnym mlekiem smakują wybornie.
60 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
Ziemniaki ½ kg
Orzechy włoskie posiekane 5 łyżek
Cebula biała 1 szt.
Czosnek 5 ząbków
Koper 1 pęczek
Sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona do smaku
Olej 5 łyżek
sok z cytryny do smaku
Gruzińskie ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, następnie odcedzić, obrać, ostudzić i pokroić w kostkę. Ułożyć w salaterce, polać olejem wymieszanym z zmiażdżonym czosnkiem, papryką i solą do smaku. Odłożyć w chłodne miejsce, po czym połączyć drobno posiekaną cebulą, koperkiem i orzechami, skropić sokiem z cytryny i podawać.
Komentarze