Gruzińskie ziemniaki
- wyświetlono: 858 |
- dodany do książki kucharskiej: 2 |
- polecenia: 0
Są bardzo prostym daniem, a z kwaśnym mlekiem smakują wybornie.
Krzysiek_gotuje
3 porcje
60min PT60M
Łatwy
Składniki
Ziemniaki ½ kgOrzechy włoskie posiekane 5 łyżek
Cebula biała 1 szt.
Czosnek 5 ząbków
Koper 1 pęczek
Sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona do smaku
Olej 5 łyżek
sok z cytryny do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Gruzińskie ziemniaki
- 1.
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, następnie odcedzić, obrać, ostudzić i pokroić w kostkę. Ułożyć w salaterce, polać olejem wymieszanym z zmiażdżonym czosnkiem, papryką i solą do smaku. Odłożyć w chłodne miejsce, po czym połączyć drobno posiekaną cebulą, koperkiem i orzechami, skropić sokiem z cytryny i podawać.
Jeśli posmakował Wam ten przepis, wypróbujcie też inne dania kuchni gruzińskiej.
Podobne przepisy
Dodane przez: Di bloguje
Domowe frytki z piekarnika z kolorowych ziemniaków
To doskonała alternatywa dla frytek...
Komentarze