Gruziński kurczak na butelce od piwa

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Aromat piwa dodaje kurczakowi niepowtarzalny smak.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kurczak świeży: 1 sztuka
    - piwo w butelce: 1 sztuka
    - papryka słodka w proszku: 0.5 opakowania
    - majeranek: 3 łyżki
    - oliwa: 4 łyżki

Gruziński kurczak na butelce od piwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kurczaka myjemy dokladnie, polewamy oliwa i dokladnie nacieramy slodka papryka i majerankiem.
    2. Kurczaka nadziewamy na otwarta butelke pelna piwa.
    3. Podczas pieczenia w piekarniku piwo bedzie sie wylec i podlewam naszego kurczaka.
    4. Pieczemy ok 1,5 godziny w zaleznosci od wagi kurczaka.
    5. Podajemy z kuleczkami ziemniaczanymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy