Gruszki zatopione w cieście francuskim

0 (0 ocen)

Te ciasteczka można robić z różnymi owocami i bakaliami. W zależności kto na co ma ochotę ;-)

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
    1 jajko
    3 łyżki kruszonego cukru kandyzowanego
    4 gruszki

Gruszki zatopione w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1d0ine2 1. Pokroić ciasto francuskie radełkiem na prostokąty.
  • image-0naeaa5 2. Każdy kawałek ciasta francuskiego posmarować roztrzepanym jajkiem.
  • image-1nu13yx 3. Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki i położyć na prostokąty ciasta.
  • image-1irr5rd 4. Posypać grubym, kruszonym cukrem kandyzowanym.
  • image-02rg17h 5. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 minut.
  • image-0480o1l 6. Upiec na złoty kolor.
  • image-04bendm 7. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy