Gruszki w zalewie

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Takie gruszki robię co roku,są pyszne

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka octu jabłkowego
    1/3 szklanki cukru
    ok. 1 kg gruszek
    1 łyżeczka soli peklowej
    1 laska cynamonu
    6 goździków
    1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Gruszki w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki umyj, przekrój na pół i pozbądź się gniazda nasiennego. Tak przygotowane gruszki przełóż do słoiczków. Goździki i cynamon powkładaj do gruszek.
    Do garnka dodaj wodę,ocet,cukier,sól, postaw na ogniu i zagotuj.
    Tak przygotowaną zalewą zalej gruszki. Pasteryzuj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować