gruszki w zalewie

4.5 (188 ocen)

  • 3 min

te gruszki robie co roku i smakuja wszystkim

  • 3 min

Składniki:

  • - 3kg gruszek
    -3l wody
    -1kg cukru
    -1p gozdzikow
    -sok z 1 cytryny
    -3p cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Gruszki w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. gruszki obieramy i wyjmujemy peestki
    2. wode ze wszystkimi dodatkami gotujemy do gotujacej sie zalewy wrzucamy gruszki i gotujemy wszystko razem 30 minut
    3. nastepnie zdejmujemy z ognia i czekamy az troche wystygna w tym czasie mozemy sobie przygotowac sloiki (najlepiej litrowe)
    4. Bierzemy lyzke wazowa i wlewamy gruszki wraz z zalewa do sloikow
    5.sloiki zakrecamy i pasteryzujemy ok 10 minut

Porady

Uwaga prosze dopasowac mniej wiecej temperature wody do temperatury sloikow

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować