GRUSZKI W ZACHWYCAJĄCYM SYROPIE Z NUTĄ CYNAMONU I GOŹDZIKÓW

4.49 (164 ocen)

  • 40 min

Gruszki w tym syropie są przepyszne. Można je dodawać do deserów, ciast ale i jeść same. Sam syrop natomiast stanowi wspaniały dodatek do herbaty.

  • 40 min

Składniki:

  • 1,20 kg gruszek
    1 litr wody
    0,5 kg cukru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    10 g kwasku cytrynowego
    1 łyżeczka cynamonu
    goździki
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Syropy

Gruszki w zachwycającym syropie z nutą cynamonu i goździków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki.
  • 2. Zagotować wodę z cukrem, cukrem wanilinowym, kwaskiem cytrynowym i cynamonem.
  • Gruszki w syropie 3. Do gotującego się syropu dodać gruszki i gotować 15 minut na minimalnym ogniu.
  • 4. Gruszki wraz z syropem nakładać do słoików i do każdego dodać 3 goździki. Stawiać do góry dnem.

Porady

Dobrze, aby gruszki nie były całkiem dojrzałe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Goździki Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować