GRUSZKI W SYROPIE

4 (1 ocen)

Gruszki w sezonie jesiennym goszczą codziennie w naszym menu ale także robie je na zapas w słoiki

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    12gruszek
    1,5 l wody
    2 szklanki cukru
    15 goźdżików
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Syropy

Gruszki w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-26lh5qo 1. WYKONANIE;
    Gruszki myjemy i obieramy wydrążamy środek . wkładamy ciasno do słoików oczywiście wyparzonych . Wodę z cukrem zagotowujemy dodajemy goździki , zalewamy syropem gruszki , dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy 30 minut. Gotowe smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować