Gruszki w czerwonym winie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne słodkie gruszki w czerwonym winie z dodatkiem cynamonu i śliwek wprawią każdą parę w romantyczny nastrój :- polecam gorąco

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
    - 0,5 szklanki cukru
    - 2 gruszki
    - 2 łyżki cynamonu
    - 100g suszonych śliwek

Gruszki w czerwonym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do garnka wlać wino, dodać cukier. Na małym ogniu doprowadzić do wrzenia, jak cukier się rozpuści zdjąć z ognia.


  • 2. 2. Gruszki obrać, wydrążyć, gotowe włożyć do gorącego wina.
  • 3. 3. Dodać śliwki i cynamon, całość postawić na małym ogniu na 3 minutki.
  • 4. 4. Podawać na gorąco.

Komentarze

Podobne przepisy